Generelle vilkår og betingelser

Artikel 1 – Definitioner

I disse vilkår forstås ved:

Fortrydelsesret: den periode, hvori forbrugeren kan udnytte sin ret til at fortryde købet;

Forbruger: den fysiske person, der ikke handler som led i erhverv eller virksomhed og indgår en fjernsalgsaftale med erhvervsdrivende;

Dag: kalenderdag;

Varighedstransaktion: en fjernsalgsaftale vedrørende en række produkter og/eller tjenesteydelser, hvor leverings- og/eller afhentningsforpligtelsen er spredt over tid;

Holdbar data bærer: ethvert middel, der gør det muligt for forbrugeren eller erhvervsdrivende at opbevare information rettet personligt til ham på en måde, der muliggør fremtidig henvendelse og uændret reproduktion af den opbevarede information.

Fortrydelsesret: muligheden for forbrugeren til at fortryde fjernsalgsaftalen inden for fortrydelsesperioden;

Erhvervsdrivende: den fysiske eller juridiske person, der tilbyder produkter og/eller tjenester på afstand til forbrugeren;

Fjernsalgsaftale: en aftale, hvorunder, i forbindelse med et af den erhvervsdrivende organiseret system for fjernsalg af produkter og/eller tjenester, anvendes en eller flere teknikker for fjernkommunikation alene til og med indgåelsen af aftalen;

Teknik for fjernkommunikation: et middel, der kan anvendes til indgåelse af en aftale, uden at forbrugeren og den erhvervsdrivende mødes samtidigt i samme rum.

Almindelige Vilkår: de ovennævnte almindelige vilkår for den erhvervsdrivende.

Artikel 2 – Erhvervsdrivendes Identitet

Firmanavn: Lafish

CVR-nummer: 78204682

Handelsnavn: Lafish

Momsnummer: NL003300017B59

Kundeservice e-mail: info@nordicprestigekopenhavn.com

Virksomhedsadresse: Herinckhavestraat 66

Artikel 3 – Anvendelse

Disse almindelige vilkår gælder for ethvert tilbud fra den erhvervsdrivende og for enhver indgået fjernsalgsaftale og bestillinger mellem erhvervsdrivende og forbruger.

Før fjernsalgsaftalen indgås, vil teksten i disse almindelige vilkår blive stillet til rådighed for forbrugeren. Hvis dette rimeligt ikke er muligt, vil det blive angivet, at de almindelige vilkår kan ses hos den erhvervsdrivende, og de vil blive sendt til forbrugeren gratis på anmodning.

Hvis aftalen indgås elektronisk, kan teksten i disse almindelige vilkår elektronisk stilles til rådighed for forbrugeren på en sådan måde, at de kan gemmes på en holdbar data bærer. Hvis dette rimeligt ikke er muligt, vil det blive angivet, hvor de almindelige vilkår kan tilgås elektronisk, og de vil blive sendt til forbrugeren gratis på anmodning.

Hvis der er særlige produkt- eller tjenestevilkår, der gælder ud over disse almindelige vilkår, gælder anden og tredje afsnit tilsvarende, og forbrugeren kan i tilfælde af modstridende vilkår altid påberåbe sig den bestemmelse, der er mest gunstig for ham.

Hvis én eller flere bestemmelser i disse almindelige vilkår bliver helt eller delvist ugyldige eller erklæret ugyldige, forbliver aftalen og vilkårene for øvrigt i kraft, og den pågældende bestemmelse vil straks blive erstattet med en bestemmelse, der i videst muligt omfang ligner den oprindelige.

Situationen, der ikke er reguleret i disse almindelige vilkår, skal vurderes "i ånden" af disse vilkår.

Uklarheder om fortolkning eller indhold af én eller flere bestemmelser i vores vilkår skal forklares "i ånden" af disse almindelige vilkår.

Artikel 4 – Tilbuddet

Hvis et tilbud har en begrænset gyldighedsperiode eller er betinget af visse vilkår, vil dette tydeligt blive angivet i tilbuddet.

Tilbuddet er uforpligtende. Den erhvervsdrivende har ret til at ændre og justere tilbuddet.

Tilbuddet indeholder en fuldstændig og præcis beskrivelse af de tilbudte produkter og/eller tjenester. Beskrivelsen er tilstrækkeligt detaljeret til, at forbrugeren kan vurdere tilbuddet. Hvis den erhvervsdrivende bruger billeder, skal de være en korrekt gengivelse af de tilbudte produkter og/eller tjenester. Åbenlyse fejl eller åbenlyse fejltagelser i tilbuddet forpligter ikke den erhvervsdrivende.

Alle billeder, specifikationer og data i tilbuddet er vejledende og kan ikke give anledning til erstatning eller ophævelse af aftalen.

Billeder af produkter er en korrekt gengivelse af de tilbudte produkter. Den erhvervsdrivende kan ikke garantere, at de viste farver matcher de virkelige farver af produkterne.

Hvert tilbud indeholder information, så det er klart for forbrugeren, hvilke rettigheder og forpligtelser der er knyttet til accepten af tilbuddet. Dette omfatter især:

  • Prisen, undtagen klareringsomkostninger og import moms. Disse ekstra omkostninger vil være for kundens regning og risiko. Posten og/eller kurertjenesten vil bruge den særlige ordning for post- og kurertjenester ved import i det EU-land, som også er tilfældet her. Posten og/eller kurertjenesten opkræver momsen (enten sammen med klareringsomkostningerne) hos modtageren af varerne;
  • Eventuelle forsendelsesomkostninger;
  • Hvordan aftalen indgås, og hvilke handlinger der er nødvendige;
  • Om fortrydelsesretten gælder eller ej;
  • Betalingsmetode, levering og gennemførelse af aftalen;
  • Tidsrammen for accept af tilbuddet eller tidsrammen, hvori den erhvervsdrivende garanterer prisen;
  • Om aftalen arkiveres efter indgåelse, og hvis ja, hvordan den kan tilgås af forbrugeren;
  • Hvordan forbrugeren kan kontrollere og om ønskes rette de oplysninger, han har givet i forbindelse med aftalen, før aftalen indgås;
  • Eventuelle andre sprog, på hvilke aftalen kan indgås ud over hollandsk;
  • De adfærdskodekser, den erhvervsdrivende har underlagt sig, og hvordan forbrugeren elektronisk kan tilgå disse adfærdskodekser; og
  • Minimum varighed af fjernsalgsaftalen i tilfælde af en varighedstransaktion.

Valgfrit: tilgængelige størrelser, farver, typer af materialer.

Artikel 5 – Aftalen

Aftalen indgås, med forbehold af bestemmelserne i afsnit 4, når forbrugeren accepterer tilbuddet og opfylder de fastsatte betingelser.

Hvis forbrugeren har accepteret tilbuddet elektronisk, bekræfter den erhvervsdrivende straks modtagelsen af accepten elektronisk. Så længe modtagelsen af accepten ikke er bekræftet af den erhvervsdrivende, kan forbrugeren ophæve aftalen.

Hvis aftalen indgås elektronisk, vil den erhvervsdrivende træffe passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre den elektroniske overførsel af data og sørge for et sikkert webmiljø. Hvis forbrugeren kan betale elektronisk, vil den erhvervsdrivende tage passende sikkerhedsforanstaltninger.

Den erhvervsdrivende kan – inden for lovens rammer – undersøge, om forbrugeren kan opfylde sine betalingsforpligtelser, samt alle de fakta og faktorer, der er vigtige for en ansvarlig indgåelse af fjernsalgsaftalen. Hvis den erhvervsdrivende på grund af denne undersøgelse har gode grunde til ikke at indgå aftalen, har han ret til at afslå en bestilling eller anmodning med en begrundelse eller til at knytte særlige betingelser til gennemførelsen.

Den erhvervsdrivende skal sammen med produktet eller tjenesten sende følgende oplysninger til forbrugeren skriftligt eller på en måde, så de kan gemmes på en holdbar data bærer:

  • Besøgsadressen på den erhvervsdrivendes lokation, hvor forbrugeren kan henvende sig med klager;
  • Betingelserne for, hvordan og på hvilken måde forbrugeren kan udnytte fortrydelsesretten, eller en klar meddelelse om, at fortrydelsesretten ikke gælder;
  • Information om eventuelle garantier og efter-salg-service;
  • Prisen inklusiv alle skatter på produktet, tjenesten eller digitalt indhold; de ekstra omkostninger, hvis der er nogen; og betalingsomkostninger, leveringsomkostninger eller afgifter, hvis der er nogen;
  • Krav om ophævelse af aftalen, hvis aftalen har en varighed på mere end et år eller på ubestemt tid.

I tilfælde af en langvarig transaktion gælder den i forrige afsnit nævnte bestemmelse kun for den første levering.

Artikel 6 – Fortrydelsesret

Ved køb af produkter har forbrugeren mulighed for at fortryde aftalen uden at angive nogen grund i en periode på 14 dage. Denne fortrydelsesret gælder også for tjenester.

Artikel 7 – Udelukkelse af Fortrydelsesret

Den erhvervsdrivende kan udelukke fortrydelsesretten for produkter og/eller tjenester, hvis det er tydeligt angivet i tilbuddet eller mindst på tidspunktet for aftalens indgåelse.

Udelukkelsen af fortrydelsesretten gælder kun i følgende tilfælde:

  • Produkter, der er fremstillet i henhold til specifikationer fra forbrugeren, som ikke er fabriksfremstillede eller som tydeligt er personligt tilpassede;
  • Produkter, der hurtigt kan forringes eller bliver forældede;
  • Lukkede produkter, der af sundhedsmæssige eller hygiejniske grunde ikke er egnede til at blive returneret, og hvor forseglingen er brudt efter levering;
  • Produkter, der ikke kan returneres af hensyn til deres karakteristika eller på grund af den måde, de er pakket på;
  • Digitalt indhold, der ikke er leveret på et fysisk medium, men som kun kan udnyttes med forudgående samtykke fra forbrugeren, som anerkender, at han derved mister sin fortrydelsesret;
  • Tjenester, som er fuldt ud gennemført med forbrugerens udtrykkelige forudgående samtykke, før fortrydelsesrettens frist udløber.

Artikel 8 – Forbrugerens Forpligtelser under Fortrydelsesretten

Hvis forbrugeren gør brug af sin fortrydelsesret, skal han gøre det med en klar og utvetydig erklæring til den erhvervsdrivende om, at han fortryder købet.

Forbrugeren skal tage rimelige forholdsregler og sikre produktet og emballagen i god stand, og han må ikke bruge produktet i en måde, der overstiger, hvad der er nødvendigt for at vurdere produktet og dets funktion.

Hvis forbrugeren gør brug af sin fortrydelsesret, skal han returnere produktet til den erhvervsdrivende senest 14 dage efter meddelelsen om fortrydelse. For at overholde fristen kan forbrugeren sende produktet tilbage, inden fristen er udløbet. Omkostningerne ved returnering af produktet vil være for forbrugerens regning.

Forbrugeren er kun ansvarlig for den eventuelle forringelse af produktets værdi, som skyldes håndtering, der ikke er nødvendig for at vurdere produktet eller dets funktion.

Artikel 9 – Erstatning

Når forbrugeren har gjort brug af sin fortrydelsesret og returneret produktet, vil den erhvervsdrivende straks refundere alle de betalinger, han har modtaget, inklusive leveringsomkostningerne. Undtagelsen er de ekstra omkostninger, der følger af, at forbrugeren vælger en anden leveringsmetode end den billigste standardlevering. Den erhvervsdrivende kan vente med at refundere beløbet, indtil han har modtaget produktet tilbage eller har modtaget dokumentation for, at produktet er returneret.

Refusionen vil ske på samme måde som den oprindelige betaling, medmindre andet er aftalt. Forbrugeren vil ikke pådrage sig omkostninger i forbindelse med refusionen.

Artikel 10 – Udelukkelse af Retur

Den erhvervsdrivende garanterer, at produkterne og/eller tjenesterne lever op til aftalen, de i tilbuddet nævnte specifikationer, de rimelige krav til holdbarhed og/eller anvendelighed samt de gældende lovbestemmelser og/eller offentlige forskrifter på tidspunktet for aftalens indgåelse. Hvis det er aftalt, garanterer den erhvervsdrivende også, at produktet er egnet til andet end normal brug.

En garanti, der er givet af den erhvervsdrivende, producenten eller importøren, påvirker ikke de lovgivningsmæssige rettigheder og krav, som forbrugeren kan gøre gældende over for den erhvervsdrivende i henhold til aftalen.

Eventuelle fejl eller fejlleverede produkter skal skriftligt anmeldes til den erhvervsdrivende inden for 4 uger efter levering. Produkterne skal returneres i originalemballage og i ny stand.

Garantiperioden fra den erhvervsdrivende svarer til producentens garantiperiode. Den erhvervsdrivende er dog aldrig ansvarlig for produktets endelige egnethed til en hvilken som helst individuel anvendelse af forbrugeren, ej heller for rådgivning vedrørende brugen eller anvendelsen af produkterne.

Garantien gælder ikke, hvis:

  • Forbrugeren selv har repareret og/eller ændret de leverede produkter eller fået dem repareret og/eller ændret af tredjeparter;
  • De leverede produkter har været udsat for unormale forhold eller er blevet behandlet uforsigtigt eller i strid med den erhvervsdrivendes anvisninger og/eller emballage;
  • Fejlene helt eller delvist skyldes bestemmelser, som myndighederne har pålagt eller vil pålægge vedrørende materialernes art eller kvalitet.

    Artikel 11 - Levering og udførelse

    Virksomheden vil udvise den størst mulige omhu ved modtagelse og udførelse af produktordrer og ved vurdering af anmodninger om levering af tjenester.

    Leveringsstedet er den adresse, som forbrugeren har gjort virksomheden bekendt med.

    Med forbehold for det, der er angivet i stk. 4 i denne artikel, vil virksomheden udføre accepterede ordrer med passende hastighed, men senest inden for 30 dage, medmindre forbrugeren har aftalt en længere leveringsperiode. Hvis leveringen forsinkes, eller hvis en ordre ikke eller kun delvist kan udføres, vil forbrugeren blive informeret om dette senest 30 dage efter, at ordren blev afgivet. I så fald har forbrugeren ret til at ophæve aftalen uden omkostninger. Forbrugeren er ikke berettiget til nogen form for kompensation.

    Alle leveringsbetingelser er vejledende. Forbrugeren kan ikke udlede nogen rettigheder fra nogen af de nævnte vilkår. Overskridelse af et vilkår giver ikke forbrugeren ret til erstatning.

    I tilfælde af opløsning i overensstemmelse med stk. 3 i denne artikel refunderer iværksætteren det beløb, som forbrugeren har betalt så hurtigt som muligt, men senest inden for 14 dage efter opløsningen.

    Hvis levering af et bestilt produkt viser sig at være umuligt, vil iværksætteren gøre en indsats for at levere en erstatningsartikel. Senest ved levering vil det klart og forståeligt blive angivet, at der leveres en erstatningsartikel. Med erstatningsartikler kan fortrydelsesretten ikke udelukkes. Omkostningerne ved enhver returforsendelse bæres af iværksætteren.

    Risikoen for skade og / eller tab af produkter hviler på iværksætteren indtil tidspunktet for levering til forbrugeren eller en repræsentant, der er udpeget på forhånd og gjort kendt for iværksætteren, medmindre andet udtrykkeligt er aftalt.

    Artikel 12 - Varighedstransaktioner: varighed, opsigelse og forlængelse

    Opsigelse

    Forbrugeren kan til enhver tid opsige en tidsubegrænset aftale, der er indgået om regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenesteydelser, med forbehold af de aftalte opsigelsesregler og en maksimal opsigelsesperiode på en måned.

    Forbrugeren kan opsige en tidsbegrænset aftale, der er indgået om regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenesteydelser, når som helst ved udløbet af den tidsbegrænsede periode, med forbehold af de aftalte opsigelsesregler og en opsigelsesperiode, der ikke overstiger en måned.

    Forbrugeren kan opsige de aftaler, der er nævnt i de foregående afsnit:

    opsige til enhver tid og ikke være begrænset til opsigelse på et bestemt tidspunkt eller i en bestemt periode;
    i det mindste opsige dem på samme måde, som de blev indgået af ham;
    altid opsige med den samme opsigelsesperiode, som iværksætteren har fastsat for sig selv.
    Forlængelse

    En tidsbegrænset kontrakt, der blev indgået for regelmæssig levering af produkter (inklusive elektricitet) eller tjenester, kan ikke stiltiende forlænges eller fornyes for en bestemt periode.

    Uanset det foregående afsnit kan en tidsbegrænset kontrakt, der er indgået om regelmæssig levering af daglige eller ugentlige aviser og magasiner, stiltiende fornyes for en tidsbegrænset periode på højst tre måneder, hvis forbrugeren kan opsige denne fornyede kontrakt ved udgangen af fornyelsesperioden med en opsigelsesperiode på højst en måned.

    En tidsbegrænset aftale, der er indgået om regelmæssig levering af varer eller tjenesteydelser, kan kun stiltiende forlænges på ubestemt tid, hvis forbrugeren til enhver tid kan opsige den med et varsel, der ikke overstiger en måned, og med et varsel, der ikke overstiger tre måneder, hvis aftalen omfatter regelmæssig, men mindre end en gang om måneden, levering af dagblade, nyhedsaviser og ugeblade.

    En tidsbegrænset kontrakt om regelmæssig levering af dagblade eller ugeblade som introduktion (prøve- eller introduktionsabonnement) videreføres ikke stiltiende og ophører automatisk ved udløbet af prøve- eller introduktionsperioden.

    Varighed

    Hvis en aftale har en varighed på mere end et år, kan forbrugeren efter et år til enhver tid opsige aftalen med et varsel på op til en måned, medmindre rimelighed og billighed taler imod en opsigelse før udløbet af den aftalte varighed.

    Artikel 13 - Betaling

    Medmindre andet er aftalt, skal de beløb, som forbrugeren skylder, betales inden for 7 arbejdsdage efter begyndelsen af betænkningstiden, jf. artikel 6, stk. 1. I tilfælde af en aftale om levering af en tjenesteydelse starter denne periode, efter at forbrugeren har modtaget bekræftelsen af aftalen.

    Forbrugeren har pligt til straks at rapportere unøjagtigheder i betalingsoplysninger, der er leveret eller nævnt til iværksætteren.

    I tilfælde af manglende betaling fra forbrugeren har iværksætteren ret til, med forbehold af juridiske begrænsninger, at opkræve de rimelige omkostninger, der er meddelt på forhånd til forbrugeren.

    Artikel 14 - Klageprocedure

    Iværksætteren har en tilstrækkelig offentliggjort klageprocedure og håndterer klager i overensstemmelse med denne klageprocedure.

    Klager over udførelsen af aftalen skal indsendes til iværksætteren fuldt ud og tydeligt beskrevet inden for 7 dage efter, at forbrugeren har opdaget manglerne.

    Klager indsendt til iværksætteren vil blive besvaret inden for en periode på 14 dage fra modtagelsesdatoen. Hvis en klage kræver en forudsigelig længere behandlingstid, vil iværksætteren svare inden for 14-dages perioden med en meddelelse om modtagelse og en angivelse af, hvornår forbrugeren kan forvente et mere detaljeret svar.

    Hvis klagen ikke kan løses ved gensidig aftale, opstår der en tvist, som er underlagt tvistbilæggelsesproceduren.

    En klage suspenderer ikke iværksætterens forpligtelser, medmindre iværksætteren angiver andet skriftligt.

    Hvis en klage findes berettiget af iværksætteren, vil iværksætteren efter eget skøn enten udskifte eller reparere de leverede produkter gratis.

    Artikel 15 - Tvister

    Kontrakter mellem iværksætteren og forbrugeren, som disse generelle vilkår og betingelser vedrører, er udelukkende underlagt hollandsk lov. Selv hvis forbrugeren bor i udlandet.

    Wienerkonventionen om salg gælder ikke.

    Artikel 16 - Yderligere eller forskellige bestemmelser

    Yderligere bestemmelser eller bestemmelser, der afviger fra disse generelle vilkår og betingelser, må ikke være til skade for forbrugeren og skal registreres skriftligt eller på en sådan måde, at forbrugeren kan gemme dem på en tilgængelig måde på en holdbar databærer.

    Artikel 17 - Ændringer af de generelle vilkår og betingelser

    Ændringer af disse vilkår og betingelser træder først i kraft, når de er blevet offentliggjort på passende vis, idet den bestemmelse, der er mest gunstig for forbrugeren, har forrang i tilfælde af ændringer af de gældende vilkår og betingelser i løbet af tilbuddets løbetid.

    Gratis forsendelse

    Altid gratis forsendelse med PostNord

    Kundeservice

    Altid tilgængelig inden for 24 timer

    100% garanti for returnering

    Nem returnering inden for 14 dage

    Betal sikkert

    Betal sikkert og hurtigt med kreditkort